Onze andere honden

 

Gwen van de Meulenbarg 

 Gwen van de Meulenbarg (Gwen betekent in het Welsh schoon en gezegend), is geboren op 07-10-2011 bij Mechelse herder kennel ‘Van de Meulenbarg’. Ze komt uit de combinatie Daisy van de Meulenbarg (moeder) en Explosive Eli van de Vroomshoeve (vader). 

Gwen is onze stammoeder van onze lijnen

 Gwen heeft inmiddels de leeftijd van 9 jaar bereikt. Ze is een vrij, sociaal hondje en bruist van de energie.  Ze is sociaal naar andere honden en heel relaxed in de omgang met mensen. Soms wel een beetje omstuimig als ze je goed kent. Ze kan het zeer goed vinden met de ander 3 honden die in dit gezin leven. We zijn inmiddels begonnen met de GG ( ze is al in het bezit van het Shh, GGb en GG1 en VZH). Ook lopen we shows met haar (in ‘Nieuws’ kun je lezen wat haar resultaten zijn).  Ook zijn we begonnen met detectiewerk en ook hier heeft ze al 2 certificaten behaald. In de agility beginnen we dit jaar weer. De westrijden in de agility lopen we ook langzaam aan  Van mij hoeft ze niet gelijk op volle kracht er tegen aan want ik wil zo lang mogelijk met haar dingen kunnen blijven doen.  Inmiddels heeft ze ook de gedragstest van de NVBH behaald met resultaat ‘Gedragstest met lof’.  Ze heeft HD A en is ED vrij. Ook haar rug is gerongtend (laatste keer gerongtend in voorjaar 2015) en deze is weer goed bevonden. Haar hart is gescreend en ook goed bevonden. Inmiddels is ze ook in het bezit van een DNA certificaat.

 Gwen wordt niet meer ingezet. Ze heeft ons 2 prachtige nestjes gegeven en dat vinden wij meer dan genoeg voor een teef . Zij is nu ook laroscopie’s gesteriliseerd. Baila haar dochter zal het voortzetten!

             

 

Crissy van de Meulenbarg 

Crissy van de Meulenbarg is geboren op 25-01-2007 in Elspeet. Haar vader is Boyder van Joefarm en haar moeder is Halusetha’s El-Cindy.

Crissy is een gedreven hondje die een grote will to please heeft qua werken. Met haar hebben we in de GG de diploma’s Shh en Ggb gehaald en we zijn met haar, net als met Denzel de agility ingegaan. Hier heeft zij ook niet lang mogen uitblinken want ook zij kwam te kampen met blessure’s. Met haar doen we nog steeds aan sport maar hebben het over een andere boeg gegooid en zijn met haar gaan speuren. ook dit doet ze met veel overgaven. 

Naast de sport heeft Crissy een ontzettend lieve karakter en hier hebben we ook flink gebruik van gemaakt, want ik heb haar laten screenen voor de Sophia snuffel vereniging om Snuffelhond te worden. Dit heeft ze dus gehaald, en ze is hiermee de eerste Mechelse herder binnen de vereniging. Crissy is dus gecertificeerd om op basisscholen, samen met mij, voorlichting te geven aan kinderen, hoe ze om moeten gaan met honden. Dit heeft ze een aantal jaar gedaan. Nu met haar hoogbejaarde leeftijd geniet ze heerlijk van haar pensioen.