Onze andere honden

 

 Denzel 

‘Onze Roedelleider’

Denzel is een mix Mechelse herder x Akita inu. Hij is geboren op 06-03-2004 te Kampen.

Overleden op 9 november 2018 in Dedemsvaart op 14,7 jarige leeftijd.

Denzel is geen gemakkelijke hond geweest en dankzij hem zijn we in het hondenwereldje gerold. Hij is de reden geweest dat ik ben begonnen met lesgeven bij hondenschool DTC-Sport in Drogteropslagen. We hebben meerdere disciplines van sport beoefend zoals GG en agility. Hij heeft in de GG de diploma’s Shh een Ggb behaald.  Dit hebben we tot zijn zesde jaar gedaan en toen raakte hij geblesseerd aan zijn poten. Hierdoor lag hij er een jaar uit . We hebben gewacht tot hij de leeftijd van 7 jaar bereikte en hebben hem toen over gezet in de Veteranen klasse van de agility. Dit ging een klein jaar goed, maar toen hij daar latten begon te tikken hebben we eens rongtenfoto’s laten maken van zijn rug die bevestigden dat hij op 6 wervels spondylose had zitten. Hiermee is zijn carrierre beeindigd en hij mag nu genieten van een welverdiend pensioen. Inmiddels is hij niet meer onder ons maar hij wordt nog dagelijks gemist.

 

========================================================================================

 Crissy van de Meulenbarg 

‘Onze Underdog’

Crissy van de Meulenbarg is geboren op 25-01-2007 in Elspeet. Haar vader is Boyder van Joefarm en haar moeder is Halusetha’s El-Cindy.

Crissy is een gedreven hondje die een grote will to please heeft qua werken. Met haar hebben we in de GG de diploma’s Shh en Ggb gehaald en we zijn met haar, net als met Denzel de agility ingegaan. Hier heeft zij ook niet lang mogen uitblinken want ook zij kwam te kampen met blessure’s. Met haar doen we nog steeds aan sport maar hebben het over een andere boeg gegooid en zijn met haar gaan speuren. ook dit doet ze met veel overgaven. 

Naast de sport heeft Crissy een ontzettend lieve karakter en hier hebben we ook flink gebruik van gemaakt, want ik heb haar laten screenen voor de Sophia snuffel vereniging om Snuffelhond te worden. Dit heeft ze dus gehaald, en ze is hiermee de eerste Mechelse herder binnen de vereniging. Crissy is dus gecertificeerd om op basisscholen, samen met mij, voorlichting te geven aan kinderen, hoe ze om moeten gaan met honden.

 

==============================================================================================================