Onze andere honden

Gwen van de Meulenbarg 

 Gwen van de Meulenbarg (Gwen betekent in het Welsh schoon en gezegend), is geboren op 07-10-2011 bij Mechelse herder kennel ‘Van de Meulenbarg’. Ze komt uit de combinatie Daisy van de Meulenbarg (moeder) en Explosive Eli van de Vroomshoeve (vader).

Gwen is onze stammoeder van onze lijnen

 Gwen heeft inmiddels de leeftijd van 9 jaar bereikt. Ze is een vrij, sociaal hondje en bruist van de energie.  Ze is sociaal naar andere honden en heel relaxed in de omgang met mensen. Soms wel een beetje omstuimig als ze je goed kent. Ze kan het zeer goed vinden met de ander 3 honden die in dit gezin leven. We zijn inmiddels begonnen met de GG ( ze is al in het bezit van het Shh, GGb en GG1 en VZH). Ook lopen we shows met haar (in ‘Nieuws’ kun je lezen wat haar resultaten zijn).  Ook zijn we begonnen met detectiewerk en ook hier heeft ze al 2 certificaten behaald. In de agility beginnen we dit jaar weer. De westrijden in de agility lopen we ook langzaam aan  Van mij hoeft ze niet gelijk op volle kracht er tegen aan want ik wil zo lang mogelijk met haar dingen kunnen blijven doen.  Inmiddels heeft ze ook de gedragstest van de NVBH behaald met resultaat ‘Gedragstest met lof’.  Ze heeft HD A en is ED vrij. Ook haar rug is gerongtend (laatste keer gerongtend in voorjaar 2015) en deze is weer goed bevonden. Haar hart is gescreend en ook goed bevonden. Inmiddels is ze ook in het bezit van een DNA certificaat.

Gwen wordt niet meer ingezet. Ze heeft ons 2 prachtige nestjes gegeven en dat vinden wij meer dan genoeg voor een teef . Zij is nu ook laroscopie’s gesteriliseerd. Baila haar dochter zal het voortzetten!

         

Chesna Will be there for you

Chesna is geboren op 1 uit de combinatie  CH. Alcosetha’s Kamaz (aka Branigan) en  CH. Baila Will be there for you. Ze is van een nestje van 8 pups waarvan zij het enige teefje was. Dus niet veel keus maar wat waren we blij met haar geboorte. Een gat in de lucht werdt gemaakt want na 7 geboren jongens zakt de moed je wel in de schoenen.

Chesna is een vrolijke noot in huis. Een kroelkipje, een innieminnie en zo heeft ze nog meer bijnamen die ze allemaal eer aan doet. Ze is een tenger teefje die nu een hoogte bereikt heeft van 59 cm en 21 kilo zwaar is. Ze is een open (als ze je kent) maar ook een kat uit de boom kijkend hondje. Ze is een bonk energie. De humoristische kant heeft ze van haar vader. Ze verzint echt de gekste dingen. Klimt overal op als ze de kans krijgt en kijkt dan zo van “dat heb ik toch maar weer even gedaan”. Dit brengt dus een hoop leven in de brouwerij.

Het was voor Chesna de bedoeling  dat zij het stokje over ging nemen van haar moeder Baila in de fokkerij. Helaas heeft mij doen besluiten om haar niet in te zetten voor de fokkerij omdat ik het niet kan vinden in haar gedragingen. Ze is te onzeker op veel punten en met mij durft ze de hele wereld aan maar als ik daarin weg zou vallen zou zij het heel zwaar krijgen. Voor de komende nesten die bij ons geboren gaan worden mag zij een trotse tante zijn. Want pupjes vindt ze geweldig en zorgt samen met haar moeder voor een mooie opvoeding en socialisatie voor de puppen.  Voor nu genieten wij gewoon nog heerlijk van haar puberstreken en wordt ze  in Detectie-sport opgeleid. Momenteel doet ze detectie en daar blinkt ze geweldig in uit.

Bij ons het het motto wel,  ook al zijn onze honden niet geschikt voor de fok ze dit huis zeker nooit verlaten.