Herplaatsers

Bane Will be there for you 

Bento

Helaas is er uit het B-nest (een broer van onze Baila) een reu terug gekomen. Ouders zijn Ch dargo Novterpod en Gwen van de Meulenbarg.

Deze grote vriendelijke reus zoekt een forever home waar hij lekker vertroeteld kan worden. Hij vindt het heerlijk om lekker aan de voeten van de baas te liggen. Hij is 5 jaar oud en zou het geweldig vinden om nog iets te gaan ondernemen in de trant van speurwerk of Gehoorzaamheid. Hiervoor heeft hij alleen maar op een erf gelegen samen met zijn maatje. Die is helaas een tijd geleden overleden en kort daarna is hij naar het asiel gebracht. Gelukkig nam het asiel contact met ons op over zijn situatie en hierop volgend hebben wij hem opgehaald.

Hij laat hier een hele zachte kant van hem zien maar omdat hij altijd op een erf heeft geleefd kent hij weinig tot geen prikkels en nu in de drukkere bewoonde wereld leert hij hier langzaam nu mee omgaan. Het gaat met ups en downs. Hij raakt snel overprikkeld en weet dan niet goed meer wat er van hem verwacht wordt op het moment dat het hem teveel wordt. Hij heeft dan echt even een uitlaatklep nodig en vindt het dan heerlijk om even met een bal te ballen in een afgesloten omheining of een grote wandeling te doen in bijv het bos waar hij even kan rennen. Hij reageert goed op een recall in welke vorm dan ook en checkt geregeld ook zelf in.

Hij is zeer voergericht qua training dus heel goed omkoopbaar. Hij is een zeer vriendelijke hond die houdt van aandacht en een giga will to please heeft. Hij kan zeker met kinderen vanaf 12 jaar. Hij heeft een zacht karakter en heeft zeker geen harde hand nodig. Het namelijk uit een bepaalde gedragingen gebleken dat er mogelijk een hele harde hand bij hem is toegepast.  Hij is heel goed te sturen in zijn gedrag met zowel stem, de bal of koekjes. Helaas kan hij nog niet los lopen maar we zijn hier mee bezig aan een lange lijn. Hij kan niet met alle honden door 1 deur. Hij heeft tijd nodig om ze te leren kennen. Eenmaal als dat goed gaat dan kan hij best ruw spelen dus als er een maatje is liever een grote hond en het liefst een teefje. Ook laat hij niet extreem waaks gedrag zien. Blaft niet mee met de meiden en verwelkomt iedereen met een kwispel. Hij kan absoluut niet met katten. Overige dieren weten we niet. Hij zal hier zeker sturing in nodig hebben. Het is een schat van een hond en wij zoeken dus rustig naar het juiste plekje voor hem. Sta jij dus sterk in je schoenen en heb je ervaring met herders die een klein rugzakje hebben.

Neem  dan contact met ons op  dan regelen we een ontmoeting met deze kanjer.