Baila Will be there for you 

 

De naam Baila is van joodse afkomst en betekend "witte". Baila vonden wij gewoon een mooie naam en hadden in dit geval niet gekeken naar betekenis. Nu is het wel zo dat Baila als jong pupje bijna helemaal blond werdt ineens. Gelukkig was dit haar puppyvacht die ons aan het schrikken maakte.

 

Baila is geboren op 7-03-2016 uit de combinatie Ch Dargo Novterpod (vader) en Gwen van de Meulenbarg (moeder). Ze komt uit een nestje van 8 pups (6 jongens en 2 meiden). Baila is een heel vrolijk en sociaal hondje met een heerlijk eigenwijs karakter. Haar staartje stond ook nooit stil als pupje zijnde en kusjes geven kan ze als de beste. Ze heeft een enorme klik met mijn zoon Wesley en hun zijn ook 2 handen op 1 buik. Ze is een boefje eerste klas maar dat maakt haar ontzettend leuk. Ze vindt iedereen gezellig en wil ook graag met soortgenoten omgaan, groot of klein dat maakt haar niet uit. Ze kan met hondjes die het spannend vinden bij mij in de trimsalon heel erg veel geduld opbrengen om hun het naar hun zin te maken. We zijn met haar op 9 weken leeftijd begonnen met puppycursus en detectietraining. Detectietraining vindt ze geweldig en is heel direct in haar verwijzingen. Heel veel rust heeft ze met het zoeken naar de geurbron. In haar geval is dit wiet en tabak. Ook heeft ze inmiddels haar SHH diploma en GG-B diploma op zak maar in de gehoorzaamheid gaan we niet verder, haar passie ligt hier niet. Baila is oa gebleven voor de fok en de agility sport. We zijn met de agility inmiddels begonnen op de leeftijd van 18 maand. Hierin zullen we gaan zien, hoe ze het gaat doen in de toekomst. Ik hoop in 2018 een begin te gaan maken in de wedstrijden met haar. 

Met de fok is het met haar een ander verhaal. Er zijn een aantal gedragsdingetjes die heel erg spelen bij een aantal van haar broers die mij als fokker erg hebben laten nadenken of het wel verstandig is om met Baila te gaan fokken. Ik praat dan toch wel wel over een aantal dingen zoals erge onzekerheid richting mensen en situaties die heel erg vanzelfsprekend horen te zijn dat een hond daar normaal mee om moet kunnen gaan. Na veel navraag gedaan te hebben bij andere fokkers is er naar voren gekomen dat ook half broertjes en zusjes van Baila dit gedrag vertonen. Echter Baila vertoond dit gedrag niet en is een heel vrij en open hondje naar iedereen. Dat doet ons heel natuurlijk wel erg twijfelen. Gezondheid en karakter staan bij mij echt op nummer 1 ook als dit zal betekenen dat ik mijn net gestarte lijn weer moet afbreken. Ik ben wel selectief in het fokken met ouderdieren. We laten wel de opties open voor Baila als het om fokken gaat. We laten wel alle testen bij haar doen. Zoals HD, ED en de rug worden nog gerongtend. Ook zal ze getest worden op ataxie. Haar ogen zijn inmiddels getest en van alles vrij bevonden. Ook zal ze gewoon de gedragstest ondergaan.

Ook showt Baila al vanaf dat ze pup is en ook hier heeft ze al mooie resultaten behaald. Inmiddels heeft de Titels Winster 2016 en Nederlandse jeugdkampieon op haar naam staan. Met showen gaan we zeker verder in de toekomst want ik wil haar zeker nog Nederlands kampioen maken. 


 

 

 

Meer foto's van Baila zijn te vinden in het fotoalbum onder de map Baila