Baila Will be there for you 

 

De naam Baila is van joodse afkomst en betekend "witte". Baila vonden wij gewoon een mooie naam en hadden in dit geval niet gekeken naar betekenis. Nu is het wel zo dat Baila als jong pupje bijna helemaal blond werdt ineens. Gelukkig was dit haar puppyvacht die ons aan het schrikken maakte.

 

Baila is geboren op 7-03-2016 uit de combinatie Ch Dargo Novterpod (vader) en Gwen van de Meulenbarg (moeder). Ze komt uit een nestje van 8 pups (6 jongens en 2 meiden). Baila is een heel vrolijk en sociaal hondje met een heerlijk eigenwijs karakter. Haar staartje stond ook nooit stil als pupje zijnde en kusjes geven kan ze als de beste. Ze heeft een enorme klik met mijn zoon Wesley en hun zijn ook 2 handen op 1 buik. Ze is een boefje eerste klas maar dat maakt haar ontzettend leuk. Ze vindt iedereen gezellig en wil ook graag met soortgenoten omgaan, groot of klein dat maakt haar niet uit. Hondentaal kent  ontzettend goed. Ze kan met hondjes die het spannend vinden bij mij in de trimsalon heel erg veel geduld opbrengen om hun het naar hun zin te maken. We zijn met haar op 9 weken leeftijd begonnen met puppycursus en detectietraining. Detectietraining vindt ze geweldig en is heel direct in haar verwijzingen. Heel veel rust heeft ze met het zoeken naar de geurbron. In haar geval is dit wiet en tabak. Ook heeft ze inmiddels haar SHH diploma en GG-B diploma op zak maar in de gehoorzaamheid gaan we niet verder, haar passie ligt hier niet. Baila is oa gebleven voor de fok en de agility sport. We zijn met de agility inmiddels begonnen op de leeftijd van 18 maand. Hierin zullen we gaan zien, hoe ze het gaat doen in de toekomst. Inmiddels zijn we geregeld te vinden op wedstrijden van de Raad van Beheer en de FHN. Werken

Voor de fokkerij is Baila inmiddels al voor een aantal testen goedgekeurd. Ataxie en een Embark dnatest wordt nog gedaan en dan zijn we klaar.

Ogen zijn vrij bevonden in het ECVO onderzoek

HD en ED vrij

Rug is goed bevonden dmv rongtenfoto

Gedragstest NVBH behaald met een Sociaal +

NHAT schapenaanlegtest behaald op beide onderdelen

Ook showt Baila al vanaf dat ze pup is en ook hier heeft ze al mooie resultaten behaald. Inmiddels heeft ze de Titels Winster 2016, Nederlandse jeugdkampioen en Nederlands Kampioen op haar naam staan. 

2020 staat de planning om een eerstje nestje te fokken met Baila! 

Neem contact met ons op voor meer info.

 

 

 

Meer foto's van Baila zijn te vinden in het fotoalbum onder de map Baila